Przepisy i inspiracje

Frozen Spicy Ice Cream Chai

 

przepis na Frozen Spicy Icecream Chai   

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 110 g (ok. 4-5) kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony nieco powyżej połowy)

• 150 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 20-26 g (1/2 miarki) frappé waniliowego One&Only (05499)

• 10-13 g (1/4 miarki) One&Only Spiced Chai Powder (05493 lub 05480)

• 100 ml lodów waniliowych

 

PRZYGOTOWANIE

1. Do szklanki lub kubka włożyć lody waniliowe.

2. Napełnić szklankę lub kubek kostkami lodu powyżej krawędzi.

3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi kubka/ szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm).

4. Zawartość wlać do blendera.

5. Dodać bazę frappé oraz One&Only Spiced Chai Powder i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Wlać do szklanki, podawać ze słomką i ozdobić One&Only Spiced Chai Powder.

 



« Powrót