Oglądaj nas na You Tube


Przepisy i inspiracje

Stracciatella Toffee Coffee Frappé

 

Stracciatella Toffee Coffee Frappe   

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 160 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg)

• 100 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 45 g (1 miarka) frappé One&Only toffi 

• 35 g (1 miarka) posypki One&Only wiórki czekoladowe

 

PRZYGOTOWANIE

1. Wsypać posypkę One&Only do szklanki.

2. Szklankę napełnić kostkami lodu po brzeg.

3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm).

4. Zawartość wlać do blendera.

5. Dodać bazę frappé One&Only i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Wlać do szklanki i podawać ze słomką.

7. Ewentualnie udekorować bitą śmietaną.

 



« Powrót