SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ • ok. 150 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg) • 140 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej • 45 g (2 miarki) frappé waniliowego One&Only (05499) • 12 ml (1,5 szota) syropu bananowego • 12 ml (1,5 szota) syropu wiśniowego
PRZYGOTOWANIE 1. Szklankę lub kubek napełnić kostkami lodu po brzeg. 2. Do szklanki lub kubka wlać syrop bananowy i wiśniowy. 3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi kubka/ szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm). 4. Zawartość wlać do blendera. 5. Dodać bazę frappé One&Only i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. 6. Wlać do szklanki i podawać ze słomką. Ewentualnie udekorować (bitą) śmietaną. |