Oglądaj nas na You Tube


Przepisy i inspiracje

Ki-Ba Frappé

 

KiBa Frappe   

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 150 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg)

• 140 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 45 g (2 miarki) frappé waniliowego One&Only (05499)

• 12 ml (1,5 szota) syropu bananowego

• 12 ml (1,5 szota) syropu wiśniowego

 

PRZYGOTOWANIE

1. Szklankę lub kubek napełnić kostkami lodu po brzeg.

2. Do szklanki lub kubka wlać syrop bananowy i wiśniowy.

3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi kubka/ szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm).

4. Zawartość wlać do blendera.

5. Dodać bazę frappé One&Only i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Wlać do szklanki i podawać ze słomką. Ewentualnie udekorować (bitą) śmietaną.

 



« Powrót