Przepisy i inspiracje

Matcha Raspberry Frappé

 

przepis na Matcha Raspberry Frappe  

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 150 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg)

• 140 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 45 g (1 miarka) frappé waniliowego One&Only (05499)

• 2 g (2/3 miarki do matchy) One&Only 100% Matcha Powder (03028)

• 16 ml syropu malinowego Sam Syrop

• ewent. posypka karmelowa One&Only (04553)

 

PRZYGOTOWANIE

1. Szklankę wypełnić kostkami lodu po brzeg.

2. Do szklanki wlać syrop malinowy.

3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm).

4. Zawartość szklanki wlać do blendera.

5. Dodać bazę frappé i proszek matcha i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Zawartość wlać do szklanki i na życzenie udekorować posypką karmelową.





« Powrót