Oglądaj nas na You Tube


Przepisy i inspiracje

Chocolate²

 

Chocolate²  

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 160 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg)

• 100 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 40-45 g (1 miarka) frappé czekoladowego One&Only

• 35 g (1 miarka) posypki ciasteczkowej One&Only

 

PRZYGOTOWANIE

1. Do szklanki wsypać posypkę One&Only.

2. Szklankę wypełnić kostkami lodu po brzeg.

3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm).

4. Zawartość szklanki wlać do blendera.

5. Dodać bazę frappé One&Only i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Wlać do szklanki i podawać ze słomką.

7. Ewentualnie udekorować (bitą) śmietaną.





« Powrót