SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ • ok. 150 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg) • 140 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej • 45 g (1 miarka) frappé waniliowego One&Only • 2 g (2/3 miarki do matchy) One&Only 100% Matcha Powder • 16 ml syropu malinowego Sam Syrop • ewent. posypka karmelowa One&Only
PRZYGOTOWANIE 1. Szklankę wypełnić kostkami lodu po brzeg. 2. Do szklanki wlać syrop malinowy. 3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm). 4. Zawartość szklanki wlać do blendera. 5. Dodać bazę frappé i proszek matcha i miksować do uzyskania kremowej konsystencji. 6. Zawartość wlać do szklanki i na życzenie udekorować posypką karmelową. |