Przepisy i inspiracje

Chocolate Mango Smoothie

 

Chocolate Mango Smoothie  

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 160 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony nieco powyżej krawędzi)

• 80 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 90 ml smoothie One&Only mango (05481)

• 20-23 g (1/2 miarki) frappé czekoladowego One&Only (05498)

• 1 łyżeczka posypki karmelowej One&Only (04553) 

 

PRZYGOTOWANIE

1. Szklankę lub kubek napełnić kostkami lodu powyżej krawędzi.

2. Do wypełnionego kostkami lodu kubka wlać smoothie One&Only do ok. połowy.

3. Dopełnić mlekiem aż do krawędzi kubka.

4. Zawartość wlać do blendera.

5. Dodać bazę frappé One&Only i miksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Wlać do szklanki, ozdobić posypką karmelową i podawać ze słomką.





« Powrót