Przepisy i inspiracje

Frappamel

 

Frappamel  

SKŁADNIKI NA PORCJĘ 12 OZ
(ok. 360 ml)

• ok. 160 g kostek lodu (kubek 12 oz wypełniony po brzeg)

• 100 ml mleka zimnego/ o temperaturze pokojowej

• 40-45 g (1 miarka) frappé kawowego One&Only (05500)

• 35 g (1 miarka) posypki karmelowej One&Only (04553)

 

PRZYGOTOWANIE

1. Do szklanki wsypać posypkę karmelową One&Only.

2. Szklankę wypełnić kostkami lodu po brzeg.

3. Napełnić mlekiem do wysokości ok. 2 cm poniżej krawędzi szklanki (w przypadku zimnego mleka – ok. 1 cm).

4. Zawartość szklanki wlać do blendera.

5. Wsypać bazę frappé kawowe One&Only i zmiksować do uzyskania kremowej konsystencji.

6. Wlać do szklanki i podawać ze słomką.

7. Ewentualnie udekorować śmietanką.

 



« Powrót